Moniääninen vasemmisto – yhdessä vahvoja

Olin todella vaikuttunut siitä, miten Vasemmistoliiton puheenjohtajakampanja ja siihen liittyvä maakuntakiertue toivat puolueelle positiivista näkyvyyttä. Taustoiltaan ja imagoltaan kolme erinomaista puheenjohtajaehdokasta näyttivät koko pitkän kampanjan pelaavansa yhteiseen maaliin. Jäsentemme, kannattajien ja potentiaalisten äänestäjien mieleen jäi vahva viesti siitä, että Vasemmistoliitto on iso joukko erilaisia ihmisiä jotka rakentavat yhdessä oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.

Tällaista moniäänisyyttä ja -arvoisuutta haluan Vasemmistoliiton hehkuvan myös tulevan puoluekokouskauden. Nuoret ja vanhat, duunarit ja opiskelijat, työttömät ja työkyvyttömät, ammattikoulun käyneet ja yliopistokoulutetut, perheelliset ja yksin asuvat, ruuhka-suomesta ja maakunnista – me työskentelemme kaikki samojen tavoitteiden eteen. Vaadimme työtä ja toimeentuloa, puhdasta ympäristöä. Laadukkaita sosiaali – ja terveyspalveluja, hyvää koulutusta. Solidaarisuutta Suomessa ja maailmalla. Ketään ei syrjitä. Sen teemme sinä, minä – me!

Voittavassa joukkueessa jokainen jäsen pelaa omilla vahvuuksillaan yhteisen pelikirjan rajoissa. Työn ja työmarkkinoiden sekä elinkeino – ja teollisuuspolitiikan alueet ovat omia vahvuuksiani. Olen toiminut useita vuosia keskisuuren metallifirman pääluottamusmiehenä.  Metallityöväen liiton hallituksessa sekä suuressa neuvottelukunnassa olen osallistunut työmarkkina-asioiden käsittelyyn aina Etelärannan TES-pöytiä myöten. Nykyisessä työssäni Puuliiton aluetoimitsijana hoidan paljon myös todella pienten työpaikkojen asioita. Ulkomaalaisten työntekijöiden ongelmat etenkin maaseutu-aloilla ovat minulle “jokapäiväistä leipää”.

Suomen taloutta, hyvinvointia, koulutusta, työelämän pelisääntöjä ja kansainvälistä solidaarisuutta tuhoava porvarihallitus on pysäytettävä. Siihen pystyy vain yhtenäisenä rivistönä taisteleva Vasemmistoliitto. Siihen tarvitaan sinua, minua – meitä!

2sillaikai
Mikä mies?

“ Moi.

Nimeni on Erno Välimäki ja olen 38-vuotias perusporilainen duunariaktivisti. Minulla on kolme upeaa poikaa, huhtikuussa 2012 syntynyt pikkumies Ernesto sekä 2004 syntyneet kaksospojat Jesper ja Elias. Työskentelen Puuliiton palveluksessa aluetoimitsijana Porissa, vastuualueenani on Varsinais-Suomi ja Satakunta. Aikaisemmin työskentelin metalliduunarina Cupori Oy-nimisessä porilaisessa kupariputkitehtaassa ja toimin työpaikkani metallityöntekijöiden pääluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna. Lasten, työn ja kunnallisten luottamustehtävien jälkeen jäljelle jäävän vapaa-aikani täytän kokkailemalla, soittelemalla kitaraa omaksi ilokseni ja valokuvaamalla. Lisäksi harrastan kielten opiskelua, viimeksi olen opetellut italiaa ja terävöittänyt englannin kielen taitoani keskustelukerhossa.”