Vasemmistoliitto palasi työväenpuolueeksi

Erno Välimäki

Hallituksen kehysriihineuvottelut valmistuivat myöhään tiistai-illalla. Neuvottelutuloksen käsittelyn jälkeen Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä päätti yksimielisesti hylätä esityksen. Leikkauslistan maksumiehiksi joutuvat lapsiperheet, palkansaajat, työttömät ja vähäosaiset. Pidän puolueemme ratkaisua ryhdikkäänä. Vasemmistoliiton näytti että Suomesta löytyy edelleen yksi puolue joka ajaa perinteisiä työväenliikkeen arvoja, työtä ja toimeentuloa.

Työmatkakulujen veronvähennysten leikkauskaavailut ovat mielestäni täysin käsittämättömiä. Valtio on jo useita vuosia tehnyt määrätietoista työtä työllistymisen esteiden poistamiseksi. Vähennysoikeuden leikkaaminen yhdistettynä työssäkäyntialueen laajentamiseen on työnhakijan kannalta huutava vääryys. Alamme lähestyä tilannetta jossa palkansaaja toden totta maksaa siitä ilosta että saa tehdä työtä.

Ansiosidonnaisen päivärahan leikkaus on kasvavan työttömyyden aikana sosiaalisesti kestämätön leikkauskeino. Tähän yhdistettynä lapsilisien leikkaukset aiheuttavat suomalaisten ostovoiman vähenemisen. Pelkään pahoin tämän näkyvän palvelusektorin työllisyydessä. Mihin unohtui hallituksen lupaus että orastavaa talouskasvua ei saa tappaa leikkauksilla?

Sosialidemokraattien kenttäriveistä sosiaalisessa mediassa kantautuvat viestit antavat puolueväen tunnoista erilaisen kuvan kuin satraappien hehkutukset yksimielisistä, hyvistä päätöksistä. Leikkausinnossaan valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen johdolla demarit ovat unohtaneet työväenpuolueen arvot. Voidaan aivan perustellusti todeta, että nyky-Sdp:ssä ei ole hitustakaan jäljellä vasemmistolaisia arvoja. Toivon sydämestäni että demareiden puoluekokous toukokuussa palauttaa puolueen raiteilleen. Suomi tarvitsee vahvaa Vasemmistoa joka taistelee suomalaisten työn ja toimeentulon puolesta!

Erno Välimäki
Pääluottamusmies, Cupori Oy, Pori
Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas