Monthly Archives: helmikuu 2014

Veroparasiitit kuriin!

Veronkierron ja veropetosten kuriinlaittamisella EU-maat saisivat kestävyysvajeensa korjattua. Kuka hyötyy siitä että asialle ei tehdä mitään? STOP VERONKIERROLLE, VEROPARATIISIT NURIN!

Jaa, tykkää - tue. Kiitos 🙂

Tykkää tästä:

Tykkää Lataa...

Lapintie työehtodumppauksen edistäjänä?

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie kritisoi blogikirjoituksessaan Sveitsin kansanäänestyksen tulosta. Lapintien mukaan Sveitsin päätös rajoittaa EU:n kansalaisten vapaata liikkumista rikkoo Euroopan Unionin perusperiaatetta työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Kannantotollaan hän halveksuu Sveitsiläisten demokraattisen kansanäänestyksen tulosta. Lisäksi Annika Lapintie asettuu kritiikittömästi tukemaan oikeiston ja työnantajapiirien ajamaa työehtojen dumppausta halpatyövoimalla.

Käsittääkseni yhtenä keskeisenä tavoitteena Sveitsin kansanäänestyksessä käsitellyllä lakiesityksellä on turvata oman maan työntekijöiden työllisyys ja työ – ja palkkaehdot. Ammattiyhdistysaktiivin ja työntekijöiden edunvalvojan näkövinkkelistä tässä ei ole mitään väärää,… Continue reading

Palkkojen leikkaus olisi katastrofi

Raumalainen kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (Kd.) esitti blogikirjoituksessaan 31.1. yleistä 5% palkka-alea. Sisäisellä devalvaatiolla korjattaisiin valtiontalouden alamäkeä. Ahvenjärven tilanneanalyysi on virheellinen ja lääke väärä, tällä ehdotuksella sammutetaan tulipaloa bensakanisterilla. Esityksen kaltaista kiristämispolitiikkaa on oikeiston johdolla runnottu läpi Euroopan viimeisimmän pankkikriisin jälkeen. Lopputuloksena ympäri Eurooppaa nähdään romahtanut palvelusektorin kysyntä ja käsiin räjähtänyt nuorisotyöttömyys.

Kansanedustaja Ahvenjärvi ei ilmeisesti ole vieläkään käsittänyt Suomen nykytilaan johtaneita syitä. Elektroniikka – ja metsäteollisuuden tuomien vientitulojen romahtaminen ei juurikaan johdu suomalaisen työn hinnasta.… Continue reading

Työaika Suomessa liian lyhyt?

Väittävät että työaika on Suomessa liian lyhyt verrattuna kilpailijamaihin. Totuus taitaa olla vähän muuta…

Jaa, tykkää - tue. Kiitos 🙂

Tykkää tästä:

Tykkää Lataa...